Піреус Банк отримав підтвердження довгострокового кредитного рейтингу за національною шкалою на рівні uaAA
09 Жовтня 2020

Рішенням рейтингового комітету Рейтингового агентства "Стандарт-Рейтинг" було оновлено довгостроковий кредитний рейтинг Піреус Банку за національною шкалою на рівні uaAА. Банк або окремий борговий інструмент з рейтингом uaAА характеризується дуже високою кредитоспроможністю порівняно з іншими українськими позичальниками або борговими інструментами. Рішення про оновлення кредитного рейтингу Піреус Банку було прийнято на основі аналізу підсумків роботи Банку за перше півріччя 2020 року, а також даних статистичної звітності Банку за січень-липень 2020 року.

Незважаючи на карантинні заходи, в першому півріччі 2020 року Банк продовжив нарощувати ресурсну базу за рахунок залучення коштів фізичних та юридичних осіб. Так, за період  з 01.01.2020 по 01.07.2020 кошти фізичних осіб в зобов’язаннях Піреус Банку збільшились на 138,134 млн грн. або на 12,98%, а обсяг коштів юридичних осіб виріс на 54,574 млн грн. або на 5,92%.

За підсумками першого півріччя 2020 року ключові балансові показники Піреус Банку продемонстрували різноспрямовану динаміку: Банк збільшив активи, зобов’язання та власний капітал на фоні зменшення обсягу кредитного портфеля та вкладень в цінні папери. При цьому, Агентство звертає увагу на збільшення обсягу коштів фізичних та юридичних осіб в ресурсній базі Піреус Банку, що сприятиме зростанню кредитної активності Банку.

Агентство нагадує, що бізнес-стратегія Піреус Банку орієнтована на розширення кредитування підприємств малого та середнього бізнесу (МСБ), якому сприяє співпраця Банку з Німецько-Українським фондом та Європейським банком реконструкції і розвитку (ЄБРР). Піреус Банк розширив рамки співпраці з ЄБРР, підписавши 07 лютого 2020 року дві угоди про співпрацю, націлені на підтримку підприємств МСБ. Банк уже тривалий час є учасником Програми Сприяння Торгівлі ЄБРР.

Станом на початок серпня 2020 року Піреус Банк підтримував показники нормативів ліквідності (Н6, LCRвв та LCRів) на достатньо високому рівні. Агентство вкотре нагадує, що високі значення нормативів LCRвв та LCRів вказують на наявність у Банку вагомого запасу ліквідності для покриття відпливу коштів клієнтів протягом 30 днів в кризових умовах.

За підсумками першого півріччя 2020 року динаміка ключових балансових показників Піреус Банку була різноспрямованою: Банк збільшив активи, зобов’язання та власний капітал на фоні зменшення обсягу кредитного портфеля та вкладень в цінні папери. При цьому, Агентство звертає увагу на збільшення обсягів коштів фізичних та юридичних осіб в ресурсній базі Піреус Банку, що в подальшому сприятиме зростанню кредитної активності Банку. Відповідні фактори, а також той факт, що Піреус Банк є банком Piraeus Bank Group, одного з найбільших європейських системних банків, дозволили Агентству оновити кредитний рейтинг Піреус Банку на такому високому рівні.

Із повною версією матеріалу можете ознайомитись тут.