Європейський фонд Південно-Східної Європи і Піреус Банк Україна закладають основу для зростання ринку фінансування
29 Жовтня 2021

Європейський фонд Південно-Східної Європи (EFSE) надає Піреус Банку кредит у гривневему еквіваленті на суму 12 мільйонів євро. Ця інвестиція допоможе Піреус Банку розширити кредитування малих і середніх сільськогосподарських підприємств по всій країні, сприятиме відновленню бізнесу та економіки в Україні в умовах нестабільності економічного середовища, спричиненого коронавірусом.

Піреус Банк, нещодавно став партнером ESFE, та є дочірнім банком найбільшої фінансової групи Греції — Piraeus Financial Holdings S.A. В Україні Піреус Банк зосереджується на обслуговуванні найбільших МСП, які працюють у галузі сільського господарства, переробній промисловості, торгівлі та виробничій галузі.

За словами голови правління Піреус Банку в Україні Янніса Кіріакопулоса: «Обслуговування і фінансування потреб малого та середнього бізнесу є нашою основною стратегією. Ми пишаємося довірою, яку Європейський фонд Південно-Східної Європи виявив до Піреус Банку, а також якістю, привнесеною у наш механізм фінансування. Ми повністю відповідаємо місії EFSE щодо сприяння економічному розвитку та процвітанню у Південно-Східній Європі та регіоні Східного сусідства».

Голова правління Європейського фонду Південно-Східної Європи Клаус Мюллер зазначив: «Нам особливо приємно започаткувати партнерство з Піреус Банком для зміцнення фінансової інфраструктури, яка забезпечує підприємцям міцну основу у неспокійні часи. Це підкріплює прагнення EFSE сприяти кредитуванню в національній валюті в Україні та, зокрема, кредитуванню сільськогосподарських підприємств у рамках місії EFSE щодо сприяння економічному розвитку та процвітанню в регіонах, в яких він працює».