ЄБРР і Піреус Банк фінансують українського виробника упаковки “Татрафан”
15 Листопада 2021

• €3,1 млн від Піреус Банку доповнюються частковим покриттям ризику в рамках Програми розподілу ризиків ЄБРР
  • Кредит підвищить конкурентоспроможність компанії “Татрафан”
  • Кошти підуть на збільшення виробничої потужності та задоволення потреб в оборотному капіталі

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР), та Піреус Банк в Україні об’єднують зусилля для підтримки розвитку бізнесу ТОВ “Татрафан” – українського виробника пакувальної плівки.

Піреус Банк в Україні надає кредит €3,1 млн, тоді як ЄБРР бере на себе 50% ризику за цим кредитом у рамках своєї Програми розподілу ризиків (ПРР). Компанія “Татрафан” використає кредитні кошти для збільшення виробничої потужності, а також задоволення потреб в оборотному капіталі та капітальних інвестиціях.

Компанія “Татрафан”, потужності якої знаходяться у місті Луцьку на заході України, виробляє плівку, з якої виготовляється упаковка для харчової продукції та товарів широкого вжитку. “Татрафан” входить до групи компаній, які займаються виробництвом пластикової упаковки в Болгарії, Фінляндії та Словаччині.

Піреус Банк в Україні — комерційний банк, який є дочірнім банком найбільшої фінансової групи Греції — Piraeus Financial Holdings S.A., що предсавлений на українському ринку з 2007 року та обслуговує корпоративних клієнтів, малі і середні підприємства, та фізичних осіб. На початку 2020 р. ЄБРР організував для Піреус Банку в Україні пакет фінансування, що включав у себе кредит у місцевій валюті в розмірі до еквівалента $5 млн на подальше кредитування малого бізнесу, а також €10 млн фінансування за ПРР.

ЄБРР є провідним інституційним інвестором в Україні. Банк вже інвестував понад €15,5 млрд у 507 проєктів по всій країні, приділяючи першочергову увагу наданню допомоги в стабілізації економіки, закріпленню результатів реформ, підвищенню енергоефективності та енергетичної безпеки, а також підтримці проєктів у сільському господарстві, промисловості та секторі малого і середнього бізнесу.