Piraeus Bank S.A. (Афіни) придбав 79,8% акцій ВАТ Міжнародний комерційний банк
05 Травня 2011

Акціонери "Міжнародного комерційного банку" (МКБ) підтвердили завершення угоди про продаж 79,8% акцій одному з найбільших грецьких банків Piraeus Bank S.A. (Афіни), з чистим акціонерним капіталом у 2,3 млрд. дол. США та активами у 46 млрд. дол. США. До сьогодні мережа регіонального представництва Piraeus Bank S.A. нараховувала 545 відділень у різних країнах світу з персоналом у 9 803 особи. На ринку центральної та Східної Європи Банк має відділення в Румунії, Албанії, Болгарії та Сербії.

Радником Piraeus Bank S.A. у пошуку та придбанні банку в Україні виступив Dragon Capital – одна з найбільших інвестиційних компаній країни.

"Міжнародний комерційний банк" вже близько 18 років успішно працює на фінансовому ринку України і наразі його мережа складається з 15 філій та 118 відділень у різних областях України та в Криму.

Чисті активи ВАТ "МКБ" на 1 травня 2007 р. складали 740,29 млн. грн. Відповідно до рейтингу Асоціації українських банків (АУБ), Банк посідає 66 місце серед 149 банків країни за обсягом чистих активів. Кредитний портфель МКБ на цю ж дату становив 638,71 млн. грн., власний капітал – 52,6 млн. грн., регулятивний капітал – 70,8 млн. грн., фінансовий результат – 2,3 млн. грн.

Голова Правління Міжнародного комерційного банку Світлана Дядченко позитивно оцінює підписання угоди: "З обох сторін це добре зважене рішення, абсолютно взаємовигідні відносини. Ми зможемо запропонувати клієнтам новий рівень послуг за європейськими стандартами та з більш вигідними  умовами. Крім того, збільшення капіталу значно покращить наші позиції в рейтингу банків країни. З боку Piraeus Bank S.A. – це можливість швидко та надійно закріпитися на ринку України і, таким чином, розширити свою міжнародну діяльність. Наразі, завершивши всі формальності, ми будемо докладати максимум зусиль для подальшого налагодження роботи, спрямованої на закріплення іміджу впевненого та надійного банку з іноземним капіталом".

Крім своєї основної діяльності МКБ вирізняється активною спонсорською політикою та доброчинністю. Зокрема, з ініціативи МКБ у 2003 р. було створено Всеукраїнську громадську організацію "Суспільство рівних можливостей", яка всебічно захищає конституційні та соціальні права дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Крім того, банк взяв під своє фінансове крило молодий, але прогресивний музичний гурт "Нумер 482", постійно приймає участь в благодійних акціях, приймає участь у фінансуванні Національного університету "Києво-Могилянська академія".